Privatnost i Sigurnost

Privatnost podataka

Tehnologija

WEB trgovina koristi najmodernije alate za zaštitu vaše privatnosti kao i posebne pravne ugovore sa kućamam za verifikaciju i procesiranje kreditnih kartica.

Sav prenos podataka koji ima veze sa kreditnim karticama se obavlja putem SSL (secure socket layers) protokola. To znači da će svi osjetljivi podaci koji putuju ka serveru biti posebno kriptirani. Čak i da neko prisluškuje naše ili vaše telefone, žice, wifi ili druge medije prenosa podataka, neće biti u mogućnosti da otkrije vaš identitet ili vaš broj kreditne kartice. SSL protokol je međunarodno priznat standard za prenos osjetljivih privatnih podataka, kao i novčanih transakcija. Koriste ga sve ozbiljne svjetske WEB trgovine.

Brojeve vaših kreditnih kartica uopšte ne čuvamo na našem serveru ili u našoj bazi podataka. Vi ćete pri svakoj transakciji unijeti sve podatke kreditne kartice i to na serveru banke procesora kreditnih kartica. Ako neki haker provali u naš server tamo neće zateći ni jedan podatak koji bi ga omogućio da vam nanese finacijsku štetu ili da ukrade novac sa vaše kreditne kartice.

PayPal, PikPay i certifikati

PayPal logo

WEB trgovina podržava plaćanje preko PayPal sistema. To je internacionalni specijalizirani sigurni sistem za slanje novca putem interneta, gdje Vi svoje privatne financijske podatke šaljete PayPal organizaciji, a ne trgovcu, nama. U slučaju neke malverzacije ili ako se produkti ne isporuče PayPal garantuje povrat novca.

Više o sigurnosti PayPal sistema pročitajte na stranici PayPal.com.

PayPal logo

Naplata kreditnim karticama se takođe može obavljati i preko PikPay sistema koji je povezan sa UniCredit bankom. Postupak naplate je certificiran od strane Visa i MasterCard organizacija.

Garancija usluga na PikPay Servisu osigurana je visokim nivoom zaštite kao što je SSL i PCI DSS certifikat u komunikaciji sa bankom. Implementiran je i 3D Secure i Verified by Visa. Na svim PikPay web pristupnim mjestima je prisutna Extended SSL validacija (256-bitna enkripcija podataka).

Proces naplate je certificiran sa:

Verified By Visa, Secured By MasterCard

Podržane kartice

Visa Visa Electron MasterCard Maestro

Naša izjava o privatnosti podataka

Obavezujemo se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima / korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obaveza.

MAS POINT d.o.o. izjavljuje da:

  • Ne čuva podatke o brojevima kreditnih kartica na lokalnim diskovima ili na serveru.
  • Naši uposlenici, menandžment i vlasnici nemaju mogućnost da vide broj vaše kreditne kartice, ne čuvamo ga.
  • Broj vaše kreditne kartice se u momentu transakcije šalje ustanovi na verifikaciju i procesiranje (banci), i nikome više.
  • Ustanova za verifikaciju i procesiranje (PikPay) ima sve validne međunarodno priznate certifikate za sigurnost.
  • Prenos osjetljivih podataka od vašeg kompjutera do ustanove za verifikaciju i procesiranje ide uvijek kriptirano.
  • Nećemo slati E-mail poruke na vašu adresu bez vašeg odobrenja.
  • Nećemo vašu E-mail adresu zloupotrijebiti u smislu da se koristi za SPAM poruke
  • Nećemo vašu E-mail adresu prodati ili ustupiti drugim fizičkim ili pravnim osobama.
  • Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo trgovcima kojima su ti podaci neophodni za obavljanje posla.
  • Svi naši poslodavci i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.