Uslovi korištenja

Uslovi korištenja

Uvodna riječ

Dragi naši posjetioci,

Dobrodošli na rublje.ba. Želimo da Vas upoznamo sa uslovima korištenja ovog portala za kupovinu. Ovaj " Ugovor" čini obvezujući dogovor između Vas i tima koji upravlja web trgovinom, a to je Leftor d.o.o.

Molimo Vas, pročitajte sljedeće uslove veoma pažljivo.

Korištenjem ove web stranice ili usluge koje Vam nudimo, smatramo da ste saglasni sa svi uslovima, kako usluga, tako i onim vezanim za privatnost. Ukoliko se ne slažete sa navedenim uslovima, uvijek imate mogućnost prestati koristiti web stranice sa našim uslugama. Izraz "Vi" odnosi se na osobu koja pristupa ili na bilo koji način koristi web stranice,( ili neke od naših usluga), odnosno, društvo u čije ime ta osoba pristupa web stranici ili uslugama kojim se bavimo.

Prava i obaveze

Naručivanjem proizvoda sa web trgovine prihvaćete sve uslove koji su ovdje navedeni:

 • rublje.ba se obvezuje na isporuku svih proizvoda prikazanih na web trgovini u originalnim, neotvaranim pakiranjima, sukladno narudžbi kupca na adresu koju kupac navede narudžbi ili u svom korisničkom računu.
 • U slučaju nemogućnosti isporuke naručenih produkata rublje.ba će vratiti sva uplaćena sredstva kupcu na račun s kojeg je primljena uplata.
 • Svaki namjerni pokušaj lažnog predstavljanja ili korištenja tuđe kredine kartice biće prijavljen nadležnim organima
 • Reklamacije na proizvode priznajemo samo ako su upućene u roku 48 sati od primitka paketa i ako nam vratite artikal sa originalnom ambalažom. Ako je sve po pravilima kupcu nudimo zamjenu produkta ili povrat novca.
 • Svi materijali koji se nalaze na rublje.ba stranicama ekskluzivno su pravo preduzeća Leftor d.o.o., ili se koriste uz izričito odobrenje nositelja autorskih prava te nositelja prava na žigovima i/ili dizajnu. BILO KAKVO KOPIRANJE, DISTRIBUCIJA, PRIJENOS, OBJAVLJIVANJE, POVEZIVANJE, DUBINSKO POVEZIVANJE, ILI MIJENJANJE NA DRUGI NAČIN MATERIJALA OVIH INTERNETSKIH STRANICA BEZ IZRIČITOG PISMENOG ODOBRENJA PREDUZEĆA LEFTOR D.O.O. STROGO JE ZABRANJENO! Kršenje Općih uslova poslovanja i korištenja može dovesti do pokretanja parničnih postupaka i/ili do kaznenog progona protiv počinitelja radi povrede autorskih prava, prava žiga, ili prava kojeg drugog oblika intelektualnog vlasništva.
 • Firma Leftor d.o.o. zadržava pravo u bilo kojem trenutku, i bez prethodne obavijesti, ukoliko to smatra potrebnim, ukinuti ili izmijeniti bilo koji od ovdje navedenih Uslove korištenja i/ili Izjavu o povjerljivosti podataka. Stoga, savjetuje Krajnje korisnike da s vremena na vrijeme ponovo pročitaju informacije sadržane u Uslovima korištenja i Izjavi o povjerljivosti podataka, a kako bi ostali informisani o takvim promjenama.
 • Firma Leftor d.o.o. nije odgovorna za bilo kakav sadržaj koji korisnik, pretplatnik, ili neovlašteni korisnik može postaviti na stranicu. Leftor d.o.o. zadržava pravo promjene, prilagođavanja, izmjene, brisanja ili uklanjanja bilo kojeg sadržaja za koji ocjeni da je neprikladan.
 • Korisnik može svoje upite i komentare poslati pismeno, poštom ili e-mailom, a Leftor d.o.o. će poslati pismeni odgovor poštom ili e-mailom u zakonskom roku.
 • Web stranica koristi tehnologiju Cookies za prepoznavanje korisnika. Prihvatanjem uslova korištenja prihvatate i da Leftor d.o.o. može u komunikaciju sa vama da koristi Cookie.
 • Cijene su izražene u Konvertibilnim markama (BAM), i sadrže PDV.
 • Firma Leftor d.o.o. će periodično, po svojoj odluci stavljati određene proizvode na akcijsku prodaju.
 • Ti proizvodi će biti dostupni pod istim uslovima svim kupcima ili će biti dostupni kupcima određene, tačno specificirane skupine. Uslovi akcijske prodaje bit će detaljno opisani, posebice trajanje akcijske prodaje, ograničenje količina robe, visina popusta i sl.
 • Nakon proteka roka akcijske prodaje, Leftor d.o.o. neće primati nove narudžbe po uslovima koji se odnose na akcijsku prodaju kojoj je istekao rok.
 • Leftor d.o.o. će poduzeti sve potrebne mjere i angažovati sve moguće resurse kako bi ispunio u primjerenom roku isporuku naručenog proizvoda. U slučaju da Leftor nema na raspolaganju naručeni proizvod, o tome će obavijestiti kupca i ponuditi mu mogućnost kupovine proizvoda koji je raspoloživ za isporuku i koji je po svojim karakteristikama najbliži proizvodu koji nije moguće isporučiti. Leftor d.o.o. otklanja odgovornost za posljedice opisane izvanredne situacije.
 • Za uplate na žiro račun, proizvodi se isporučuje tek nakon što uplatu proknjižimo (prema izvodima iz banke - u pravilu, sljedeći radni dan)
 • Ako je ambalaža oštećena nemojte preuzimati proizvod, nego dostavljaču skrenite pažnju na oštećenje ambalaže i zatražite da proizvod vrati, jer se u suprotnom smatra da ste preuzeli proizvod s neoštećenom ambalažom
 • U slučaju da kupac naruči robu i odbije ju primiti bez razloga (ambalaža nije oštećena), Leftor d.o.o. ima pravo uskratiti od uplaćenog iznosa kupoprodajne cijene iznos izravnih troškova povrata proizvoda.
 • Kupac je prema Zakonu o zaštiti potrošača dužan snositi direktne troškove povrata robe ako koristi svoje pravo na jednostrani raskid ugovora

Završne odredbe Uslova korištenja

Za sve eventualne pravne sporove koji mogu nastati vezano za korištenje internetske stranice www.rublje.ba nadležan je sud u Tuzli. Registracijom odnosno otvaranjem korisničkog računa na internetskoj stranici www.rublje.ba smatra se da je korisnik ove Uslove korištenja u cijelosti pročitao, razumio i prihvatio.